maandag 1 november 2010

Duracell Mygrid oplaadmat

Je hebt een gsm, je hebt een Ipod voor je muziek, je vrouw heeft een andere gsm,... . Al deze verschillende apparaten hebben elke een oplader nodig. Je kan ze vaak niet tegelijk gaan opladen want je hebt niet genoeg stopcontacten in je bureau. Al die opladers moet je opbergen in een lade maar wanneer je ze nodig hebt, zitten ze altijd door elkaar. Voortaan gooien we al deze apparaten gewoon op 1 oplaadmat, waar de batterij automatisch gevoed wordt.

De Duracell mygrid is zo een oplaadmat. Het is een plastic plaat waarop metalen strips liggen die zijn aangesloten met een stroomadaptor. Je steekt de oplaadmat in de stekker en ze staat onder spanning. Klaar om jouw apparaten te gaan opladen.
Nu denken jullie waarschijnlijk "Wauw dit is gemakkelijk. Ik leg gewoon mijn gsm erop en hij zal worden opgeladen." Wel dit is niet echt waar. De verschillende gsm's, mp3-spelers,... zijn vaak allemaal van een verschillend merk. Zij hebben allemaal een verschillende aansluiting voor hun oplader en werken meestal met verschillende batterijen. De Duracell Mygrid is ook nog niet zo hard geïntegreerd in het dagelijkse leven dat de producenten van bijvoorbeeld gsm's ervoor gaan zorgen dat hun aansluitingen werken op de Duracell Mygrid. Je hebt dus nog iets nodig. Dit kan ofwel een power sleeve of een power clip zijn. 

De power sleeve is een rubberen behuizing waar je je gsm in steekt. In de rubberen behuizing zitten ingebouwde connectoren die ervoor zorgen dat de oplaadmat de gsm herkent en hem gaat opladen. Er bestaan nog maar voor enkele apparaten power sleeves namelijk voor de Iphone, enkele Black Berry's en enkele Nokia's. Voor andere toestellen gebruik je de power clip. Dit bevestig je achteraan op je apparaat en dit zal dan dezelfde werking hebben als de power sleeve. Zonder de power sleeve of de power clip zal de oplaadmat het apparaat niet herkennen en dus ook niet opladen. 


Nu kan je denken dat het toch wel gevaarlijk is als de metalen strips onder stroom komen te staan. Dit is dus niet het geval. Je kan jezelf niet gaan elektrocuteren want de Duracell Mygrid schakelt zichzelf uit in dit geval. Ook wanneer er vocht op de strips komt zal er geen kortsluiting zijn maar zal de oplaadmat zichzelf gewoon uitschakelen. Ook met andere metalen zoals bijvoorbeeld sleutels zal er geen probleem zijn. 

Voordelen van de Duracell Mygrid:
  1. Kan meerdere toestellen tegelijk opladen (maximum 4);
  2. Neemt weinig plaats in;
  3. Is ordelijk en proper;
  4. Is veilig doordat het zichzelf kan uitschakelen.

Nadelen van de Duracell Mygrid:
  1. Je hebt altijd een power sleeve of power clip nodig;
  2. De oplaadtijd duurt iets langer dan normaal;
  3. Niet goedkoop (79,99 euro voor de oplaadmat en 29,99 euro per sleeve of clip).  
Zijn jullie geïnteresseerd in de Duracell Mygrid oplaadmat dan kan je altijd naar http://www.duracell.com/en-US/index.jspx#/home gaan voor meer informatie over dit product. Wil jij de Duracell Mygrid oplaadmat direct gaan kopen, kan je dit online doen op bijvoorbeeld volgende site: http://www.pdashop.nl/product/111443/duracell-mygrid-charging-pad.html .

Uit Clickx van Oktober. Nr. 226

Geen opmerkingen:

Een reactie posten