vrijdag 19 november 2010

Versleutel persoonlijke mappen en tijdslimiet voor je kinderen.

Wil jij bepaalde documenten of mappen versleutelen voor de andere gebruikers op je computer maar weet je niet hoe? Of wil je als verantwoordelijke ouder je computergebruik van je leerlingen beperken en zelf bepalen? Lees dan deze blog en je probleem is opgelost.

Op je computer heb je vaak meerdere gebruikers. Zo kunnen je partner, kinderen, ... ook een account hebben op je computer. De meeste van je bestanden kunnen door de andere gebruikers meestal niet gelezen worden maar er zijn altijd mappen waar dit wel het geval is. Een voorbeeld hiervan is C:\Foto. Nu kan je gewoon je foto's in een andere map zetten maar je kan ook gewoon deze map versleutelen voor anderen.

Je kan dit zeer eenvoudig gaan instellen door rechts te klikken op de map die je wil gaan versleutelen. Selecteer "Eigenschappen" en vervolgens kies je bij het tabblad "Algemeen" de knop "Geavanceerd". Dan krijg je een schermpje waar je "Inhoud versleutelen om gegevens te beveiligen" kan aanvinken. Druk op "Ok" en je map is versleuteld voor de andere gebruikers.


Je kinderen zitten teveel op de computer en je wil dit graag beperken. Windows Vista en Windows 7 zorgen ervoor dat je als ouder kan gaan instellen wanneer je kinderen op hun gebruikersaccount kunnen. Via "Configuratiescherm" => "Ouderlijk toezicht" kan je het account van je kind selecteren. Vervolgens kies je "Ingeschakeld" en ga je naar "Tijdslimieten". Tot slot kan je gaan aanduiden op een kalender wanneer je kind op de computer mag. Hier kan je ook specifiek programma's instellen die je kind mag of net niet mag gebruiken. Druk op "Ok" en je instellingen zijn opgeslagen.

Uit Clickx magazine van 31 augustus 2010 nr. 223

1 opmerking:

  1. als het balkje inhoud versleutelen een soort van ontzichtbaar staat wat moet je dan doen???

    BeantwoordenVerwijderen