maandag 15 november 2010

Apple Iphone 4

Apple heeft dit jaar de nieuwe Iphone gelanceerd namelijk de Iphone 4. Is de nieuwe Iphone de beste smartphone ter wereld? Is er veel veranderd tegenover de vorige versies of is de Iphone 4 gewoon een kopie van de vorige Iphones met een andere verpakking? Je komt het hieronder te weten.
Apple's nieuwste Iphone verschilt wel degelijk vrij veel van de vorige Iphones. Zoals je direct al kan zien, heeft de Iphone 4 een nieuw uiterlijk gekregen (zie hieronder). De bolle achterkant van de Iphone 3gs is helemaal weg en werd afgevlakt tot een platte rug. Dit zorgt ervoor dat de Iphone 4 nu 3 mm dunner is dan zijn voorgangers. Het gewicht daarentegen groeit wel met 2 gram. Ook de blinkende rand van de Iphone 3gs werd niet meer overgenomen bij de nieuwe Iphone.
Iphone 4                          -                         Iphone 3GS
Het scherm is ook onder handen genomen. De Iphone 4 heeft geen groter scherm dan zijn voorgangers maar het scherm bevat veel meer pixels (960 x 640 pixels in Iphone 4 tegenover 480 x 320 pixels in Iphone 3gs) Dit zorgt voor een enorm goed beeld. De tekst komt heel goed over en filmpjes hebben een betere kwaliteit. Het scherm heeft ook een verhoogde resolutie tot maximaal 720 pixels.  

Ook de camera van de Iphone 4 werd vervangen. De Iphone 3gs bevatte een 3 megapixel camera die vervangen werd bij de Iphone 4 naar een 5 megapixel camera. Zo is de kwaliteit veel beter en kan je filmpjes schieten aan maximaal 720 pixels. De bijhorende flash heeft men ook aangepast. Nu heeft men gekozen voor een felle LED-flash (Light Emitting Diode)

Als je goed kijkt zie je vooraan ook nog een kleine lens. Dit is een lagerekwaliteits VGA-camera (Video Graphics Array). Deze gaat men gebruiken voor de nieuwe FaceTime-functie. Dit is een applicatie waarmee je aan videotelefonie kan gaan doen. De Apple Iphone 4 is de eerste van alle Smartphones die hiermee werkt en test dit dus uit. Het logische gevolg is dan ook dat wanneer je met elkaar aan videotelefonie wil gaan doen via FaceTime, je beide een Iphone 4 moet hebben. Een andere voorwaarden om een FaceTime-gesprek te laten lukken is een goede WiFi-verbinding hebben. Videotelefonie is dus nog niet mogelijk via het mobiele telefoonnet. FaceTime videotelefonie is wel leuk. Het vult heel je scherm met het hoofd van degene met wie je belt en je ziet jezelf in een mini venster onderaan.

De batterij is ook helemaal vernieuwd en gaat dus ook langer mee. Zo gaat maximale de actieve beltijd tot 14 uur en de internetgebruiktijd tot 10 uur. De audiospeeltijd gaat van 30 uur bij Iphone 3 naar 40 uur bij de Iphone 4. Geen spectaculaire verbeteringen maar alle beetjes helpen.

Ook voor de Apple Iphone 4 is het enorm aanbod applicaties beschikbaar zodat je je Iphone weer naar hartenlust kan vullen met spelletjes, filmpjes, en andere toepassingen.

Tot slot heb je misschien al verontrustend nieuws gehoord over de Death Grip bij de Iphone 4. De Death Grip zou kort samengevat een bepaalde manier van vasthouden van je Iphone zijn waardoor je ontvangst kan verminderen of zelfs wegvallen. Tijdens het werken, bellen,... zou het dus kunnen dat je per ongeluk je Iphone verkeerd vast neemt waardoor je ontvangst weg valt. Volgens Apple is dit een zeldzaam probleem maar voor alle veiligheid geven ze bij elke Iphone 4 nu een "bumper" (hoesje) die ervoor zal zorgen dat je hier geen last van zult hebben. De redactie van Clickx magazine heeft de Iphone 4 ook getest en hier speciale aandacht aan geschonken maar hadden geen problemen met de zogezegde Death Grip.

De Ipod 4 is hier in Belgiƫ te koop voor 640 euro (16 GB) of 750 euro (32 GB).

Uit Clickx van 31 augustus 2010 nr. 223

Geen opmerkingen:

Een reactie posten