zondag 14 november 2010

JDiskReport

Geraakt je harde schijf vol? Wil je je schijf wel opruimen maar weet je niet welke bestanden het meeste geheugen in het beslag nemen? Wel JDiskReport helpt je hierbij.

JDiskReport is een programma dat je zeer eenvoudig kan downloaden van het internet. Via de site www.jgoodies.com kan je kort zeer snel het programma downloaden en installeren. Let wel op dat je vooraf zeker controleert of je Java op je computer hebt staan. Dit is zeer belangrijk om met JDiskReport te kunnen werken. Eenmaal JDiskReport gedownload en geïnstalleerd kan je het gaan openen.


Het programma biedt een zeer eenvoudige interface (zie hieronder) en verschillende grafieken om je te laten zien welke mappen het meeste geheugen in beslag nemen. Het zet telkens ook het aantal geheugen dat het inneemt erbij. Je kan ook zelf mappen of stations gaan selecteren om te zien hoe groot ze zijn.

Het programma geeft je ook de keuze uit verschillende tabbladen. Elk tabblad geeft je verschillende informatie over je mappen en stations. Volgende tabbladen kan je selecteren in dit programma: 

1. Size perspective: Bij dit tabblad zie je een cirkeldiagram dat je toont welke bestanden of  mappen het meeste geheugen innemen.  
2. Size distribution: Hier toont het programma welke bestandsformaten er op je schijf staan.
3. Modified distribution: Geeft informatie over wanneer hoeveel ruimte en hoeveel bestanden er zijn gewijzigd.
4. Type distribution: Toont de bestandsextensies van uit je map en toont ook hun totale grootte op de schijf.
5. Top 100 lists: Geeft de 100 grootste, minst gebruikte of laatst gewijzigde bestanden weer zodat je gemakkelijk kan zien welke bestanden/ mappen je niet veel gebruikt of niet meer nodig hebt.
Modified Distribution
Dit programma werkt op Windows maar ook op Mac os x. Het is volledig gratis en zeer snel geïnstalleerd. Het is enorm eenvoudig om mee te werken en biedt een grote bron aan informatie over je mappen en stations. Zo is het veel gemakkelijker om je computer te gaan opruimen.

Uit PcMagazine Windows 7 nr. 2 (September)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten