zondag 31 oktober 2010

Kylo Media Browser

Wil je je computer aansluiten op je HD-televisie maar heb je het probleem dat je bij het browsen vaak te kleine tekst krijgt om vanuit je zetel te lezen dan kan Kylo Media Browser je helpen want zij zorgen voor een zeer eenvoudige en duidelijke interface met grote lettertypes en grote navigatieknoppen. Dit maakt zowel het doorbladeren en het navigeren tussen de verschillende sites nog gemakkelijker. Wil je dan ook nog eens van je muis af in je zetel? Dan bieden de makers van Kylo Media Browser je nog "The loop" aan die de functies van je muis gaat overnemen.  

Kylo Media Browser is gratis en zeer snel te downloaden van het internet. Je gaat heel eenvoudig naar Kylo.tv en op minder dan 5 minuten zal je het programma download en geïnstalleerd hebben. Eenmaal geïnstalleerd kan je beginnen met browsen op je televisie. Als standaardscherm krijg je een lijst met verschillende standaard multimediakanalen uit verschillende categorieën. (zie afbeelding onder) Bovenaan kan je dan een categorie kiezen en zullen de daarbij horende sites ook opgelijst worden.  Zo staat bijvoorbeeld standaard Youtube bij Movies. Wanneer je op 1 van de sites klikt, krijg je een aangepaste lay-out om zeer eenvoudig te gaan navigeren.


Met Kylo Media Browser kan je niet alleen de standaard ingestelde sites bezoeken maar kan je ook gewoon gaan surfen op alle andere sites. Dit kan je doen door onderaan het gewenste webadres in te typen. In deze balk onderaan heb je ook de home-knop en de return-knop zoals in elke andere browser. Wanneer je ergens tekst wil intypen, krijg je automatisch een toetsenbord op je scherm wanneer je in een veld klikt waar je tekst moet invoeren. Een toetsenbord is dus niet nodig. Met de zoom-knop rechts onderaan kan je zeer gemakkelijk je site gaan vergroten wanneer je iets niet goed kan lezen.

Maar Kylo Media Browser is eigenlijk maar een promotiemiddel voor hun hoofdproduct "The loop". Heel het programma is gemaakt om zeer eenvoudig te kunnen bedienen met "The loop". Dit is eigenlijk de vervanger voor de muis. Het is een cirkelvormig apparaat waarmee je de cursor bestuurt. (zie afbeelding hieronder) Het heeft zoals de muis geen oppervlakte nodig waar je het op zet maar je kan het gewoon door de lucht bewegen en zo de cursor besturen. The loop werkt draadloos en werkt zeer veel met scrollen. Het bevat 5 knoppen namelijk een select-, back-, hide- en powerknop en ook een scrollwiel. Met deze 5 knoppen kan je dus gaan navigeren op het web en op je computer.

The loop en Kylo Media Browser zijn ontwikkeld door Hillcrest Labs. Kylo Media Browser is gratis te downloaden van de site kylo.tv. The loop is op de markt te koop voor $69. Je kan het online op de site van Hillcrest Labs kopen. Wil je zien hoe The loop werkt, bekijk dan onderstaand filmpje.



Uit pc magazine van Oktober 2010 nr. 139

Geen opmerkingen:

Een reactie posten