zondag 10 oktober 2010

Apple Magic Trackpad

Werk jij op je laptop graag met het ingebouwde trackpad? Vanaf nu kan je de trackpad ook gebruiken bij je desktop want Apple heeft de Magic Trackpad gelanceerd. Dit apart draadloos trackpad geeft je al de mogelijkheden van je ingebouwd trackpad van in je laptop maar dan nu voor je desktop.

Apple staat al langer bekend voor zijn touch-technologie en met de magic trackpad gaan ze nog een stap verder in deze technologie. Als je gewoon bent van met je trackpad in je laptop te werken en je vindt het zeer gemakkelijk, zorgt dit product ervoor dat je nu ook op je desktop met een trackpad kan werken.

De Apple magic trackpad is eigenlijk een combinatie van een gewone draadloze muis en een ingebouwd trackpad. Het heeft helemaal dezelfde unieke functies als de gewone ingebouwde Apple Trackpads (zie filmpje hieronder) en is bijzonder handig. De magic trackpad bestaat uit een hellend aluminium vlak met daarboven een glazen muisoppervlak en het werkt op 2 AA-batterijen.  Om de magic trackpad te installeren heeft je computer wel bluetooth nodig. 

                   
                                        Functies van het (ingebouwde) trackpad

Op een Apple computer of -laptop is de installatie zeer gemakkelijk. Je hoeft niets te installeren via een cd of dvd maar de installatie van de magic trackpad komt in de vorm van een automatische update in het Mac OS X -besturingssysteem. Voor Windows 7, Vista, Xp dat via Boot Camp op een Apple computer (Macbook (pro), iMac) draait, werkt de magic trackpad zeer goed met al zijn unieke functies na de nodige installaties. Voor gewone Windows computers (niet van Apple) zal de magic trackpad werken als een gewone computermuis waarmee je links en rechts kan klikken en kan scrollen. De verschillende trackpad-opties die de Apple trackpads zo uniek maken zullen dan niet werken.

 De Apple magic trackpad is te koop voor een prijs van 69 euro. Bij de magic trackpad kan je ook nog een extra batterijlader kopen die de 6 AA-batterijen kan heropladen voor je trackpad. Deze oplader kost 29 euro.

Voor meer informatie over de Apple magic trackpad of andere Apple producten kan je surfen naar www.apple.com.

Mijn mening: 
De Apple magic trackpad is een leuk en modern product maar niet direct een concurrent voor de gewone computermuis denk ik. De trackpads van Apple bezitten zeer gemakkelijke en handige functies die andere trackpads nog niet hebben. Dit zal in de toekomst zeker nog een belangrijke rol spelen in de computerwereld. Het is jammer dat de magic trackpad niet over zijn unieke functies bezit bij een gewone Windows computer. De magic trackpad is ook draadloos en werkt op batterijen. Dit vind ik ook jammer omdat ik denk dat een draadloze muis/trackpad toch nog niet dezelfde prestaties haalt als een muis die met een kabel werkt. De magic trackbal is wel niet echt duur en dus geen zware kost voor mensen die deze willen en kunnen gebruiken.

Uit Pc magazine van oktober 2010 nr. 139

Geen opmerkingen:

Een reactie posten