dinsdag 7 december 2010

Hotspot creëren met Connectify

Komen er vaak vrienden bij jou op bezoek die dieharde Facebookers zijn of moet je thuis vaak groepswerken doen voor school? In beide gevallen heb je internet nodig maar toch zie je het niet zitten om zomaar je wachtwoord van je draadloze internetverbinding prijs te geven. Connectify geeft je hiervoor een zeer gemakkelijke oplossing. 


Connectify is een software die je gratis kan gaan downloaden van deze site. Connectify gaat ervoor zorgen dat je via je laptop zeer eenvoudig en zeker zeer snel een wifi-hotspot kan gaan maken. Zo kan iedereen direct samen surfen. Het enige dat je nodig hebt, is een laptop met internetverbinding en connectify.

Connectify is letterlijk op 5 minuten gedownload en geïnstalleerd. Eenmaal de software geïnstalleerd is, ga je zien dat er een pictogram van Connectify in je snelstartmenu verschijnt. Als je hier op klikt krijg je een zeer klein en eenvoudig optieschermpje. (zie hieronder) Hierin kan je je instellingen gaan wijzigen wanneer je al eens een hotspot hebt opgezet.
Als je voor het eerst met Connectify gaat werken om een hotspot op te zetten, gebruik je best de wizard om je instellingen te doen. Deze roep je op door rechts te klikken op het pictogram in het snelstartmenu. Vervolgens kan je wizard selecteren en kan je aan de slag. Vanaf nu is het gewoon de wizard overlopen.
Als eerste blad in de wizard krijg je welkomsscherm met een beetje algemene informatie over Connectify en en de wizard.In het volgende tabblad kan je dan een naam voor de netwerk gaan kiezen. Deze zullen je bezoekers dan zien als ze op jouw netwerk willen. Vervolgens kan je in het volgende tabblad je soort Hotspot gaan kiezen. Per soort Hotspot zie je telkens welke mogelijkheden deze heeft of niet. Het volgende aspect dat je moet gaan ingeven is een wachtwoord voor je Hotspot. Kijk hierbij zeker wel naar de vereisten van je wachtwoord want deze zijn echt wel zeer streng. Dit wachtwoord zal ervoor zorgen dat je Hotspot toch beveiligd is voor anderen die niet op je Hotspot mogen werken. Tot slot kan je nog kiezen wel soort verbinding je wil gaan maken met de anderen. Je kan kiezen tussen een gewone LAN-verbinding, een draadloze netwerkverbinding of geen internet delen. Als je alle instellingen gedaan hebt,  kan je in het laatste tabblad op finish klikken en kan je je hotspot aanzetten. 
Vanaf nu kunnen anderen heel eenvoudig je netwerk gaan zoeken en door het wachtwoord in te typen verbinding gaan maken om zo op jouw Hotspot te gaan werken. Door op het pictogram te gaan klikken onderaan in je snelstartmenu kan je je Hotspot gaan stoppen of terug starten. Hier kan je ook zeer eenvoudig wijzigingen gaan doen aan je eigen Hotspot.
 
Wil je nu zelf een Hotspot gaan creëren, moet je wel op enkele punten gaan opletten. Ten eerst moet je Windows 7 hebben om met een Hotspot te kunnen maken. Je computer moet ook een draadloze netwerkkaart hebben. Deze zit bijna standaard in de meeste recente laptops. Met je desktop kan dit niet het geval zijn. Let hier dus zeker voor op. Tot slot is zo'n Ad-Hoc Hotspot een veiligheidsrisico voor je computer daarom kan het zijn dat Connectify soms niet goed werkt door een sterke Firewall. Door een beetje wijzigingen te gaan doen met je instellingen van je Firewall kan je dit normaal wel oplossen.

Wil je nu meer informatie over Connectify? Ga dan naar de site van Connectify (connectify.me) en bekijk onderstaand filmpje nog eens.  



Uit Clickx extra van 9 november 2010 nr. 227




Geen opmerkingen:

Een reactie posten