vrijdag 31 december 2010

AVG Linkscanner

Als je surft op het internet bezoek je vaak verschillende onbekende sites. Sommige van deze sites zijn niet veilig. Ze kunnen spyware, malware of zelfs virussen bevatten. Omdat we liever niet in aanraking komen met deze gevaren op het web, hebben we AVG linkscanner nodig. 
 AVG linkscanner is een gratis programma dat je gaat helpen je te beschermen op het web. Je kan het gratis gaan downloaden vanop de volgende site. Na een zeer korte downloadtijd kan je de linkscanner gaan installeren op je computer. Dit duurt een tijdje en vraagt om je computer opnieuw op te starten. Je kan dus best ondertussen even een koekje gaan eten ofzo want het neemt toch wel wat tijd in beslag.

Eenmaal geïnstalleerd krijg je een scherm van AVG linkscanner dat zich automatisch in je snelstartmenu netstelt. Mensen die gebruik maken van de gratis AVG anti-virusscan zullen dit schermpje al herkennen want het heeft ongeveer dezelfde look. Als je je internetbrowser opent zal je onmiddelijk zien dat er een AVG werkbalk is gekomen bij je standaard werkbalken. Deze werkbalk zal van groot belang worden tijdens het surfen.

Wat gaan de AVG linkscanner nu eigenlijk doen? Wel, de AVG linkscanner gaat je bij het browsen vertellen of een site veilig is of niet. Zo ga je zien dat wanneer je bij een zoekmachine een zoekterm ingeeft, automatische een teken komt bij de gevonden resultaten. Dit teken komt van de AVG linkscanner en zegt je of de site al dan niet veilig is. Als je gewoon een webadres intikt zal je in de AVG werkbalk zien of de site veilig/twijfelachtig/risicovol/gevaarlijk is. Je zal dus steeds weten of de site deugd of niet.
Als je zo'n AVG werkbalk toch niet in je webbrowser wil kan je altijd bij beeld => werkbalken, AVG security toolbar  afvinken. Zo zal de werkbalk niet meer te zien zijn. Deze stap is wel af te raden!

Omdat beelden vaak meer zeggen dat 1000 woorden, krijg je hieronder een kort filmpje over de werking van de AVG linkscanner.

 
Uit Clickx magazine van 21 december 2010.  nr. 229

Geen opmerkingen:

Een reactie posten