dinsdag 28 december 2010

VLC voor Android

Eender welke filmpjes bekijken op je smartphone is toch een probleem dat blijft. Vaak is het bestandstype van je filmpje niet ondersteund door de standaard movieplayer van je smartphone of duiken er weer andere problemen op. Dit was ook het geval bij de Iphone en Ipads maar VLC Player kwam, zag en overwon. Nu staat Android ook voor hetzelfde probleem maar VLC Player brengt weer de redding.
VLC mediaplayer kennen we vooral als de mediaplayer die alle types audio en video kan afspelen. Het is gratis te downloaden van volgende site. De software was eerst enkel beschikbaar voor de computer maar omdat de evolutie nu eenmaal snel gaat met smartphones en andere slimme apparaten, evolueert VLC mediaplayer mee.

VLC kwam op de markt met een gratis applicatie voor de Iphone en later de Ipad. Door deze applicatie kan je ook op je Ipod, Iphone of Ipad alle video en audiotypes gaan afspelen zonder ze eerste te moeten gaan converteren. Je gaat gewoon naar de Itunes Store. Vervolgens zoek je naar VLC Player en daar kan je gratis de applicatie gaan downloaden .

Naast de VLC Player applicatie heb je tegenwoordig ook al gratis de VLC streamer waarmee je filmpjes van het internet kan gaan bekijken (streamen). Tot slot heb je ook nog de VLC remote om VLC mediaplayer te gaan besturen op jouw computer via je Iphone, Ipod of Ipad.

Nu komt VLC binnenkort ook met een applicatie op de markt die compatibel is voor de Androidgsm's*. Zo zal je ook op deze gsm's en/of smartphones alle filmpjes kunnen gaan bekijken die je wil met VLC. De applicatie is nog niet op de markt, omdat men nog aan het testen is of deze applicatie nu echt wel compatibel is voor alle toestellen, maar dit zal niet lang meer op zich laten wachten. Dus blijf nog even in spanning en weldra kan jij de applicatie ook gebruiken. 

Normaal test ik alles wat ik schrijf op deze blog maar omdat VLC player op de ene of andere reden niet werkt op mijn Ipod en omdat ik geen Androidgsm heb, was dit een beetje moeilijk maar toch vond ik het de moeite om hier even over te schrijven na een beetje extra opzoekwerk. 

*Nog nooit van Android(gsm's) gehoord? Bekijk dan volgende blog van mijn medestudente of surf even op het internet.

Van het artikel op http://www.pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2639654  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten