donderdag 20 juni 2013

Chrome terug naar af!

Wil je terug naar af met Google Chrome? Een verse start zoals men zegt... Het is moeilijker dan je denkt. Er is niet zo'n magische knop voorzien die al je instellingen weg doet en Chrome helemaal verwijderen en opnieuw installeren helpt niet. Die dekselse Chrome blijft hardnekkig je gegevens bijhouden en opnieuw instellen. Daarom hieronder de verschillende stappen die je moet ondernemen om met een schone lei te beginnen. 


1. Synchronisatie verwijderen in Chrome

Allereerst ga je in je bestaande Chrome naar de knop Aanpassen en kies je vervolgens voor Instellingen of Settings. 

Eenmaal in Settings kies je voor de link "Google Dashboard" onder de titel 'Inloggen'.


Op de pagina die je dan krijgt, kies je onderaan voor de knop Stopzetten en wissen. Synchronisatie van je Chrome instellingen vanaf je account zal dan niet meer gebeuren. Bevestig in de opeenvolgende vensters die je dan krijgt dat je ze echt wil verwijderen. 


Sluit Chrome dan af.


2. Lokale data gaan veranderen

In de tweede stap gaan we de lokaal de instellingen van Google veranderen. In de map die we gaan zoeken op onze computer staan namelijk al je persoonlijke gegevens die Google telkens gaat zoeken. Deze map zal ook niet meer verwijderd worden als je Chrome gewoon gaat verwijderen. Daarom gaan wij ze hernoemen

Je kan de map vinden door te navigeren naar: 
C:/Users/Je eigen gebruikersaccount /AppData/Local/Google/Chrome/User Data

Bij jou kan het bovenstaande pad er iets anders uitzien. Wees niet bang om je mapjes te doorzoeken. Je zal zie dat het er wel ergens tussen staat. 

Eenmaal je in de map User Data zit, zie je de map Default staan. Deze map moet je verwijderen of hernoemen naar bijvoorbeeld Default_oud. De andere mappen en bestanden mag je laten staan. 



3. Opnieuw opstarten

Je kan nu je Google Chrome opnieuw opstarten en je zal zien dat hij terug vraagt om je accountgegevens op te geven. Vanaf je je accountgegevens opgeeft, zullen ook je instellingen niet meer gekopieerd worden omdat we dit ingesteld hebben in stap 1. 

Je verse Google Chrome is dus een feit. Veel succes!