zondag 2 januari 2011

Computercardio

Werken op je computer is meestal een vrij passief gebeuren. Je zit op je bureaustoel naar een scherm te staren denk je. Je vergeet echter wel dat je onbewust zeer veel typt en heel wat kilometers met je muis aflegt. Wil je nu eigenlijk wel eens weten hoeveel kilometers je nu eigenlijk aflegt met je muis en hoeveel aanslagen je typt? WhatPulse 1.7 vertelt je dit. 
 
WhatPulse 1.7 is een gratis programma dat je kan downloaden van volgende site. Op enkele seconden kan je de software downloaden en installeren. Je moet je wel nog kort even registreren voor WhatPulse werkt. Het registreren kan je zowel in het installatiescherm van WhatPulse als gewoon op de site.

Eenmaal WhatPulse geïnstalleerd is op je computer zal je zien dat het zich in het snelstartmenu plaatst. Vanaf dan zullen al je muisklikken, toetsaanslagen en bewegingen met de muis bijgehouden worden. Wil je nu zien hoeveel aanslagen je in het totaal al gedaan hebt, of hoeveel keer je al geklikt hebt? Ga dan gewoon met je muis op het icoontje in je snelstartmenu staan en je krijgt een tussenstand te zien. Deze gegevens worden telkens ook op je account bijgehouden.

Als je rechts klikt op het icoontje in je snelstartmenu, krijg je een klein menutje met verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld, key frequencies. Dit zegt je welke toetsen je het meeste gebruikt in een overzichtelijke lijst. Deze lijst met gegevens kan je dan ook zeer eenvoudig gaan exporteren als HTML of XML. Tot slot heb je nog de optie open geek window. Als je hierop klikt, krijg je een klein venstertje met uitgebreidere informatie erbij. Hier zie je weer het aantal toetsaanslagen, het aantal keren je klikte maar ook je rank op de lijst. Er is namelijk een lijst van de gebruikers. Ieders gegevens worden opgeslagen er werd een lijst van gemaakt. Hoe hoger je gegevens zijn hoe hoger je op de lijst zal komen te staan.


Zo'n lijst kan je ook voor jezelf maken. Heb je nu meerdere computers, kan je op jezelfde account meerdere computers aanbrengen en zo zien op welke computer je het meeste werkt. Of je kan een wedstrijdje houden met de collega's om te zien wie het hardste werkt.  Echt nuttig is het programma niet maar het is wel eens leuk om te weten hoeveel je klikt of typt.

Van een artikel op de site http://www.zdnet.be/downloads/123798/whatpulse-1-7/  geschreven op 30/12/2010